YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Kristen fordybelse

Lene Højholt

1-dags kursus på FOF i Grenaa

Tilmelding på 86 32 55 88 eller på www.fof.dk/djursland


I dette semester er der ingen kurser i Grenaa

NYE KURSER

I januar 2025 begynder en ny 1-dagsgruppe (se nedenfor), og det er muligt at tilmelde sig. Det bliver enten en gruppe med fordybelse i Paulus: På vandring igennem Paulus’ erfaringer, trosvej og vejledning, 15 mødedage over 2 ½ år, eller med fordybelse i Markusevangeliets trosvej, ca. 18 mødedage over 3 år.

Ved tilmelding er det muligt at ønske, hvilket forløb I foretrækker, gerne med begrundelse. Jeg vil tage hensyn til ønskerne i min beslutning.


FORTSATTE KURSER

Weekendkurser     

Kristen fordybelse - Markusevangeliet

3 dages internat på Ådalen i foråret og 2 dages almindeligt kursus i efteråret. Kursusforløbet afsluttes i oktober. Lukket gruppe.

Denne gruppe fordyber sig i Markusevangeliet og den trosvej, som er beskrevet heri. Vi lader os lede af teksterne og lader dem spejle vores gudsforhold og daglige tilværelse.

Kursusdagenes indhold er fordybelse i bibeltekster, religiøse billeder og musik. Forløbet veksler mellem meditation, liturgi, stilhed og samtale om oplevelser og erfaringer.  

Forårskurset afholdes som internat på Ådalen - i dette kursus indgår perioder med stilhed, efterårskurset afholdes på Baunehøjparken, 8410 Rønde

Tid: 3. - 5 maj 

4.100 inkl. ophold og mad.

Det er muligt at ankomme aftenen før for 250 kr. ekstra

Sted: Ådalen Retræte: Gl. Viborgvej 400, 8920 Randers NV

Se http://aadalenretraete.dk/

Tid: 4. - 5. oktober

Pris: 1600 kr.

Sted: Baunehøjparken, 8410 Rønde


Fordybelse i Johannesevangeliets vej 

3 dage i foråret og 3 dag i efteråret

Det overordnede tema for gruppen er ”at søge efter nærvær”, og denne weekend er et led i en række kurser som tilsammen bliver en fælles vandring ad Johannesevangeliets vej.

Kursusdagenes indhold er fordybelse i bibeltekster, religiøse billeder og musik. Forløbet veksler mellem meditation, liturgi, stilhed og samtale om oplevelser og erfaringer. Vi lader os lede af teksterne og lader dem spejle vores gudsforhold, vores spirituelle vej og vores daglige tilværelse. Samtidig søger vi vejledning, forståelse og eksistentielle sammenhænge igennem dem.

Hver kursusdag begynder med en andagt med meditation.

Tid: 12. - 14. april 

Kursusdagene begynder kl. 10 og slutter ca. kl. 18.00, sidste dag dog kl. 17

Pris: 2.400 kr. per kursus

Sted: Vorre Østergård Kursuscenter, Vorrevej 30 A, 1.sal, Vorre

(ved Skødstrup, ca. 15 km fra Århus centrum)

 

1-dags kurser


Kursusforløbene er åndelig vejledning, der følger en bibelsk vej igennem et skrift eller et evangelium. Hver kursusdag er en fordybelse i en bibelfortælling – igennem meditation, samtale, tekst, billede og musik. På alle kursusforløb arbejder deltagerne imellem kursusdagene med trosoplevelser og eksistentielle problemer og ressourcer, fordybelsen åbner for. Erfaringer deles med resten af gruppen - til inspiration.

 

Johannesevangeliets vej 7 

Et forløb på 26 gange. Afsluttes i dette semester. Lukket gruppe

Fredag den 2. februar kl. 10 - 17: Prologen

Fredag den 15. marts kl. 10 - 17: Afslutning

Pris: 2.400 kr.
Sted: Baunehøjparken, 8410 Rønde

 

Paulus 2 – På vandring igennem Paulus’ erfaringer, trosvej og vejledning

Et forløb på 15 gange. Lukket gruppe

Tirsdag den 30. januar kl. 10 – 17: Det helliges rum

Onsdag den 20. marts kl. 10 – 17: Kærlighedens og mildhedens rum

Tirsdag den 23. april kl. 10 – 17: Paulus´vej til Rom

Pris: 2.400 kr.
Sted: Baunehøjparken, 8410 Rønde

 

Markusevangeliets vej 1 

Et forløb på ca. 18 gange. Lukket gruppe

Torsdag den 25. januar kl. 10 - 17

Torsdag den 21. marts kl. 10 – 17

Torsdag den 18. april kl. 10 – 17

Pris: 2.400 kr.
Sted: Baunehøjparken, 8410 Rønde

Andre kurser


Forårsretræte på Løgumkloster Refugium

"At blive menneske!"  9. - 13. maj 2024

Det kristne virkelighedssyn beskrives i billedform klart og koncentreret igennem bibelens første kapitler. Gud, mennesket, naturen, defineres og sættes i relation til hinanden, og igennem skabelsesberetningernes fortællinger fremstilles det grundvilkår, vi mennesker er sat i.

Vi er alle skabt i Guds billede og rummer hans virkelighed i os, men vi lever også i en jeg-virkelighed, beskrevet igennem syndefaldsberetningen, som giver muligheder, men som også splitter sindet og gør det vanskeligt at rumme os selv med alt, hvad vi er, og dermed at finde fred med os selv.

Også ”urhistoriens” følgende fortællinger om Kain og Abel, syndfloden og Babelstårnet, uddyber forståelsen af de menneskelige vilkår, vi må leve med, og samtidig giver de indblik i veje til accept og forløsning, til en form for tilbage-venden til den oprindelse, Gud med sit billede har lagt i os.

På retræten henter vi inspiration og åndelig vejledning igennem urfortællingens beretninger. Det sker gennem meditativ fordybelse i bibelens tekster og i billeder, der knytter sig hertil, og igennem samtale og stilhed. Hver dag er der stilhed til kl.15.30. Om aftenen lytter vi til ½ times musik i kapitelsalen, og herefter er der igen stilhed.

Se dagsprogram på https://www.loegumkloster-refugium.dk/Program/Retr%C3%A6te-%E2%80%93-at-blive-menneske

Pris pr. person: Dobbeltværelse: 4.595 kr.; Enkeltværelse: 4.995 kr.

Prisen er inkl. overnatning og fuld forplejning.